وبلاگ آموزشي مالي و مالياتي وبلاگ آموزشي مالي و مالياتي .

وبلاگ آموزشي مالي و مالياتي

اعتراض به ماليات چيست و به شكل مؤثر به ماليات خود اعتراض كنيم

اعتراض به ماليات چيست و به شكل مؤثر به ماليات خود اعتراض كنيم

چكيده : سامانه اعتراض به ماليات راه اندازي شده است تا مودياني كه نسبت به ماليات تعيين شده اعتراض دارند بتوانند خيلي راحت درخواست خود را ثبت كنند. اداره امور مالياتي موظف است تا ظرف مدت ۳۰ روز از تاريخ مراجعه، به موضوع رسيدگي كرده و پاسخ درخواست مودي را بدهد

 

سامانه اعتراض به ماليات راه اندازي شده است تا مودياني كه نسبت به ماليات تعيين شده اعتراض دارند بتوانند خيلي راحت درخواست خود را ثبت كنند. اداره امور مالياتي موظف است تا ظرف مدت ۳۰ روز از تاريخ مراجعه، به موضوع رسيدگي كرده و پاسخ درخواست مودي را بدهد.  در اين مطلب همراه ما باشيد تا مراحل اعتراض به ماليات به صورت قانوني را توضيح دهيم. 

 

چطور به ماليات محاسبه شده اعتراض كنيم؟
اگر اداره امور مالياتي اسناد و مدارك ابراز شده مودي را بررسي كند و او مشمول ماليات تشخيص داده شود، مراتب مستدلا در ظهر برگ تشخيص منعكس شده و سپس به امضاء رئيس اداره مي رسد تا در مدت زمان حداكثر ۱۰ روز، برگ قطعي صادر و انجام مراحل وصول ماليات به واحد مالياتي مربوطه ارجاع داده شود. 

در صورت عدم تشخيص دلايل ابراز شده توسط مودي به وسيله اداره امور مالياتي موثر بر تعديل درآمد مشمول ماليات، مراتب مستدلا در ظهر برگ تشخيص منعكس و سپس تا حداكثر ۵ روز به امضاء رئيس اداره امور مالياتي مي رسد. بدين ترتيب براي درخواست تعيين وقت از دبيرخانه هيات هاي حل اختلاف مالياتي اقدامات لازم انجام شده و انجام امور قانوني بعدي به واحد مالياتي مربوطه ارجاع داده مي‌ شود. 

در اين مرحله مودي مي تواند پس از دريافت مشاوره مالي با تكميل فرم اعتراض مخصوص، پرونده را براي رسيدگي به وسيله هيات هاي حل اختلاف مالياتي، احاله كند و ظرف مدت ۱۰ روز با ارائه به دبيرخانه هيات هاي مربوطه، رسيد دريافت داشته باشد.

در مواد ۲۱۶، ۲۳۸ و ۲۵۱ قانون ماليات هاي مستقيم راجع به اعتراض مودي نسبت به برگ تشخيص ماليات نوشته شده است: در ابتدا صاحبان مشاغل بايد نسبت به تحويل اظهارنامه مالياتي خود به سازمان امور مالياتي اقدام كنند. پس از مدت زمان معين، با صادر شدن برگ تشخيص ماليات براي شخص مورد نظر، فرد تا ۳۰ روز وقت دارد تا با داشتن مدارك و مستندات كافي اعتراض خود را ارائه دهد. در صورتي كه مودي به ماليات تشخيصي اعتراض كند، چند حالت پيش مي آيد كه در ماده ۲۳۸ قانون ماليات هاي مستقيم به آن اشاره شده است: 

۱. تقديم اعتراض به وسيله مودي
بر اساس ماده ۲۵۱ قانون ماليات مستقيم، ماليات دهنده و اداره ماليات هر دو مي توانند پس از يك ماه از صدور راي هيات حل اختلاف مالياتي، با ارائه دلايل و شواهد لازم به دليل عدم رعايت قوانين و مقررات يا نقص در رسيدگي به پرونده، به شوراي عالي مالياتي شكايت كنند. مودي براي اعتراض به ماليات تشخيصي بايد با كمك گرفتن از شركت خدمات مالياتي تهران به سامانه ثبت اعتراض مالياتي مراجعه و شكايت خود را اعلام كند. 

در اين سامانه دو نوع برگه ارزيابي و ابلاغيه راي هيات حل اختلاف مالياتي موجود است. اعتراض مودي هم حتما بايد به صورت كتبي به سازمان امور مالياتي ارائه شود. بر طبق قانون اين عمل بايد ظرف مدت ۳۰ روز از تاريخ ابلاغ انجام شود. 

بر اساس ماده ۲۰۳ و ۲۰۸ قانون ماليات مستقيم در صورت قانوني شدن برگ تشخيص ابلاغ و عدم اعتراض ماليات دهنده، اداره ماليات او را به عنوان فردي كه به پرونده حسابداري مالياتي اعتراضي ندارد، شناسايي مي كند. در غير اين صورت در مهلت قانوني تعيين شده پرونده اعتراض مودي به هيات حل اختلاف ارجاع داده مي شود تا به آن رسيدگي شود.

۲. بررسي اعتراضات و مدارك مربوط
بر اساس ماده ۲۳۸ ق.م.م در صورت كافي بودن مستندات ارائه شده توسط مودي يا شركت مالياتي، مسئول مربوطه اعتراض را قبول مي كند. در غير اين صورت پرونده را به هيات هاي حل اختلاف مالياتي ارجاع مي دهد. 

۳. مختومه شدن پرونده
بر اساس ماده ۲۳۹ ق.م.م در صورت پرداخت مبالغ برگ تشخيص به وسيله مودي يا رفع اختلاف توسط هيات هاي مالي، پرونده به لحاظ ميزان درآمد مشمول ماليات مختومه است. فرد با كمك گرفتن از متخصصين خدمات مالي در تهران مي‌تواند خيلي راحت پرونده مالياتي خود را مختومه كند.

 

مهلت اعتراض به ماليات
بر اساس ماده ۱۱۰ ق.م.م تا چهار ماه پس از پايان سال مالي اشخاص حقيقي و حقوقي موظف هستند اظهارنامه مالياتي خود را به اداره امور مالياتي محل فعاليت خود تحويل دهند. اداره ماليات هم وظيفه دارد ظرف مدت يك سال با محاسبه ميزان مالياتي كه مودي بايد پرداخت كند، مبلغ دقيق را در قالب برگ تشخيص ماليات به مودي ارائه دهد. پس از ابلاغ برگ مودي مي تواند تا ظرف مدت حداكثر ۳۰ روز اعتراض كتبي خود را به سازمان امور مالياتي بدهد. مدت زمان اعتراض به برگ تشخيص مالياتي از تاريخ ابلاغ به بعد، ۳۰ روز است. 

بر اساس ماده ۲۳۸ ق.م.م مودي مي تواند در صورت اعتراض به ماليات تعلق گرفته، شخصا يا به همراه وكيلي كه از شركت حسابداري در تهران گرفته است، به اداره امور مالياتي مراجعه كند. سپس با ارائه اسناد و مدارك مربوطه، درخواست كتبي خود را ارائه دهد. اگر مودي در اين زمان به برگ تشخيص اعتراضي نداشته باشد، برگ تشخيص ماليات به برگ قطعي ماليات تبديل مي‌ شود.

 

تمديد مهلت اعتراض به ماليات
رعايت مهلت ها، اولين و مهمترين شرط پذيرش اعتراض به ماليات است. با اين حال به دليل بيماري كرونا و براي جلوگيري از تجمع افراد در ادارات، دولت و سازمان خدمات مالياتي در سال گذشته مهلت اعتراض به ماليات را تمديد كردند. سال گذشته در راستاي اجراي سياست فاصله گذاري اجتماعي و تلاش براي كنترل بيماري كرونا، به كساني كه آخرين مهلت اعتراض مالياتي آن ها از تاريخ ۱ تير تا ۳۱ شهريور ۱۴۰۱ بود، توسط اتاق اصناف ايران سه ماه وقت داده شد. با توجه به اينكه محدوديت هاي كرونايي در كشور كاهش پيدا كرده، پيش بيني موسسه حسابداري حساب انديش ايرانيان اين است كه مهلت اعتراض به ماليات در سال ۱۴۰۲ تمديد نشود.

سخن پاياني
اعتراض به ماليات در ماليات هاي مستقيم و در روش خود اظهاري تعيين ماليات كاربرد داشته و مي تواند با مراجعه به سامانه مربوطه پيگيري شود. تمام موديان حق اعتراض به ماليات را داشته و مي توانند با ارسال اظهارنامه مالياتي و با ارائه اسناد و مدارك كافي، اعتراض خود را ثبت كنند. 

امكان ثبت اعتراض مالياتي از طريق سامانه و به صورت آنلاين امكان‌پذير است و پس از ارائه برگ تشخيص فرد تا ۳۰ روز وقت دارد به آن اعتراض كند‌. در غير اين صورت برگ تشخيص تبديل به برگ قطعي ماليات مي شود. شما عزيزان مي‌توانيد اعتراض به برگ تشخيص ماليات خود را بر عهده شركت حسابداري حساب انديش ايرانيان hesabandish.com بگذاريد. اين موسسه با داشتن سابقه طولاني در زمينه مشاوره مالياتي، به تمام سوالات و ابهامات شما پاسخ داده و خيلي سريع مشكلات پرونده‌تان را حل مي‌كند. 


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز دهید:
رتبه از پنج: 0
بازدید:

+ نوشته شده: ۲۵ شهريور ۱۴۰۳ساعت: ۱۲:۱۱:۵۸ توسط:كارشناس حسابداري موضوع: نظرات (0)

حسابداري بهاي تمام شده چيست

در بسياري از شركت ها اعم از توليدي و بازرگاني و خدماتي براي بدست آوردن بهاي تمام شده كالاي فروش رفته نياز به استفاده از حسابداري بهاي تمام شده به منظور شفاف سازي قيمت كالاها براي اشخاص استفاده كننده از اطلاعات مالي مي باشد. همينطور باعث قيمت گذاري بهينه تر براي كالاها به منظور رقابتي شدن بازار و بدست آوردن بخش بزرگي از بازار و همينطور فروش بيشتر است.

كارشناسان مالي شركت دهناد معتقد هستند كه حسابداري بهاي تمام شده به تكنيك يا روش مورد استفاده اشخاص حقوقي، يا الزام شده توسط مراجع حسابداري به منظور تعيين بهاي يك پروژه يا يك قلم كالا يا خدمات است. يك سيستم حسابداري مناسب بايد از انعطاف پذيري كافي به منظور برآوردن نيازهاي مديريت و همچنين فراهم آوردن مبنايي براي تهيه صورت هاي مالي برخوردار باشد. حسابداري صنعتي ( بهاي تمام شده) حوزه مشتركي بين حسابداري مالي و حسابداري مديريت است. حسابداري صنعتي با ارائه اطلاعات بهاي محصولات به دو گروه زير، تامين كننده بخشي از نيازهاي اطلاعاتي هر دو شاخه حسابداري مالي و مديريت است.

شركت حسابداري دهناد با بهره گيري از نيروهاي متخصص خود در بخش حسابداري بهاي تمام شده در بخش ايجاد ساختار بهاي تمام شده و تسهيم صحيح و به موقع هزينه هاي توليد توانسته است بخش عمده اي از نيازهاي مشتريان خود را بر طرف سازد.

 


حسابداري بهاي تمام شده به تكنيك يا روش تعيين بهاي تمام شده يك پروژه، فرايند يا يك موضوع از طريق اندازه گيري مستقيم يا تسهيم گفته مي شود. هسته مركزي يك سيستم حسابداري بهاي تمام شده شامل فرايند رهگيري بهاي اقلام مختلف نهاده يا ورودي كه همان هزينه هاي مواد اوليه و دستمزد و ... است به خروجي هاي يك شركت است كه همان كالاها و خدمات توليدي هستند.

 

بهاي تمام شده در حسابداري
در حسابداري، بها به صورت ارزش منابع از دست رفته به منظور تحصيل كالا يا خدمت تعريف مي شود به گفته خدمات حسابداري دهناد بها در عمل معادل مبالغ پولي كه بايد براي تحصيل يا توليد كالاها و خدمات پرداخت شوند، اندازه گيري مي شود. مديران به منظور اتخاذ تصميمات خود، ميخواهند بدانند بهاي يك موضوع خاص مانند يك محصول، خدمت چقدر است.

به هر چيزي كه مديريت براي دستيابي به اهدافش نيازمند اطلاعات بهاي آن است اصطلاحا موضوع بهايابي ناميده مي شود. به منظور معرفي مفاهيم اوليه حسابداري بهاي تمام شده يا حسابداري صنعتي، لازم است كه در ابتدا مفهوم بها تشريح شود:

بها، هزينه و زيان
بها به ارزش منابع از دست رفته يا به عبارت ساده تر مواد ودستمزد و سربار مصرف شده براي تحصيل يا توليد كالا يا خدمت است در اصل شركت خدمات حسابداري بها را اينگونه تعريف كرده است كه به منظور منافع جاري يا آتي متحمل شده است و به همين جهت در زمان استفاده از اين منافع به هزينه تبديل مي شود. هزينه عبارت است از بهايي كه منافع حاصل از آن كسب گرديده و در حال حاضر به عبارتي منقضي شده است.

در اينجا ذكر اين نكته ضروري است كه بهايي كه كسب منافع آن در آينده محتمل است به عنوان دارايي طبقه بندي مي شود. در برخي موارد كالاها يا خدمات تحصيل شده بدون هيچ گونه منافعي براي شركت ارزش خود را از دست مي دهند. بهاي اينگونه كالاها و خدمات زيان است كه در دوره وقوع در صورت سود و زيان منعكس مي گردد. هزينه و زيان اثر مشابهي بر سود خالص دوره مالي دارند و هر دو باعث كاهش آن مي شوند.

علاوه بر اثر مشابه هزينه و زيان بر سود خالص شركت، شباهت ديگر آن ها اين است كه هر دو فاقد منافع آتي براي شركت هستند و به گفته شركت حسابداري دهناد هزينه و زيان در آينده منجر به ورود وجه نقد به داخل شركت نخواهند شد، در حالي كه ويژگي اصلي بها، وجود منافع آتي و انتظار مبني بر جريان نقد ورودي آتي است. بهاي تمام شده در حسابداري از طريق دو سيستم كلي قابل اجرا مي باشد:

1-سيستم بهايابي سفارش كار

2-سيستم بهايابي مرحله اي

شركت حسابداري دهناد براي انجام پروژه هاي خود با توجه به نياز هاي كسب و كار از دو سيستم مرحله اي و سفارش كار به صورت تخصصي استفاده مي كند.

 

سيستم بهايابي سفارش كار
موضوع بهايابي در سيستم بهايابي سفارش كار، محصولات توليدي خاص و معمولا متمايز مربوط به هر سفارش است. شركت هايي كه ويژگي هاي محصولاتشان مطابق با سليقه و نظر مشتري تعيين مي شود، از سيستم بهايابي سفارش كار استفاده مي كنند.

كارشناسان شركت حسابداري در هنگام اجراي اين سيستم اين نكته را در نظر دارند كه براي مشترياني لحاظ مي كنند كه كالاهاي توليدي آنها در اين شركت ها مشابه يكديگر نيستند. بنابراين منابع مصرف شده براي تكميل هر سفارش متفاوت است، كه منجر به متفاوت بودن بهاي تمام شده هر سفارش مي گردد.

سيستم بهايابي مرحله اي
در اين سيستم بهاي تمام شده حسابداري براي يك دسته از كالاهاي توليد شده و يا خدمات ارائه شده مشابه و يكسان است. در اين سيستم تمامي هزينه هاي توليد يا بهاي توليد بر اساس واحدهاي توليدي يا همان دواير توليد انباشت مي گردد و به منظور محاسبه هر واحد از محصولات جمع بهاي واقع شده در هر دايره بر تعداد كالاهاي تكميل شده در همان دايره خاص تقسيم مي گردد. به همين منظور واحد حسابداري و مالي شركت دهناد براي انباشت بهاي توليد هر دايره يك حساب معين كالاي در جريان ساخت اختصاص مي يابد.

حسابداري بهاي تمام شده و ماليات
حسابداري بهاي تمام شده در شركت ها، به خصوص شركت هاي توليدي از اهميت بالايي در بخش ماليات و فرايند شناسايي درآمد مشمول ماليات برخوردار است. هر سال در فرايند رسيدگي مالياتي، از شركتها درخواست اسناد و مدارك و نحوه ي تعيين بهاي تمام شده را در خواست مي كنند.

در صورتي كه شركت ها نحوه تعيين بهاي تمام شده هر كالا و اجزاي تشكيل دهنده بهاي تمام شده را در اختيار نداشته باشند و يا نتوانند به كارشناسان مالياتي اين مقوله را اثبات كنند، فرآيند رسيدگي از حالت رسيدگي به دفاتر خارج شده و واحد مالياتي از طريق نسبت سود ناويژه نسبت به تعيين سود شركت ها اقدام مي كنند كه در بسياري از مواقع موجب به وجود آمدن تحريف در سود شركت و فشار مالياتي مي گردد.

بنابراين شناسايي بهاي تمام شده از موارد بسيار مهم براي هر شركت و كسب و كاري مي باشد كه در اين خصوص شركت خدمات حسابداري دهناد ارائه دهنده خدمات مربوط به تعيين بهاي تمام شده، شما را از بروز خطرات احتمالي ماليات و همينطور قيمت گذاري صحيح كالاها و خدمات به منظور سودآوري شركت ياري ميدهد.

 


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز دهید:
رتبه از پنج: 0
بازدید:

+ نوشته شده: ۲۵ شهريور ۱۴۰۳ساعت: ۱۲:۰۸:۵۰ توسط:كارشناس حسابداري موضوع: نظرات (0)